Tidligere menuer

Smagsoplevelser fra hele verden

Sensommerens største smagsoplevelser. August – oktober 2020

Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne blandt andet smage rødtunge i forening med tomat og citrongræs, og til dessert fik de serveret en sød og sprød nyfortolkning af tzatziki – med cremet yoghurtsorbet, grøn basilikumsolie, sprøde macarons og en iskold slushice på agurk, citron og mynte.

United States of Food. Februar – marts 2020

Magien opstår, når forskellige madkulturer mødes, og den største smeltedigel af dem alle – United States of America – var inspirationskilde til retterne i denne vintermenu. Gæsterne kunne sætte tænderne i all-american klassikere, såsom rib-eye og clam chowder, og de oplevede nordiske råvarer tilberedt med rendyrket, amerikansk idérigdom.

Frankofil. November – januar 2020

Denne vinter fejrede vi gastronomiens fædreland, Frankrig. Gæsterne kunne opleve en menu, der emmede af franske fornemmelser. En menu, hvor fransk stolthed, simplicitet og kvalitet blev krydret med sæsonens lokale råvarer og nordisk innovation. Menuen bød på sarte og aromatiske smagsoplevelser – fra elegante østers til stegt due med masser af saft og kraft.

Middelhavets perler. September – November 2019

Dette efterår udforskede vores kokke middelhavsregionen og håndplukkede en perlerække af eksotiske ingredienser og klassiske retter. Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne således opleve det bedste fra ’de varme lande’ krydret med sæsonens lokale råvarer og vores innovative nordiske tilgang. De kunne blandt andet smage en spændende nyfortolkning af tzatziki, som var forvandlet til en frisk dessert.

Smagsoplevelser fra sommerlandet. Maj – august 2019

Friskfanget fisk og skaldyr, dansk kvalitetskødkvæg og sprødt sommergrønt – vores kokke satte sommerens skønne danske råvarer på menuen og inviterede gæsterne på lette sommerserveringer og gastronomiske nyfortolkninger af danske klassikere. Menuen bød blandt andet på havfrisk jomfruhummer med sommerens krydderurter, køkkenchefernes yndlingsfisk, pighvar, samt vores version af den sønderjyske kending, ’Gode råd’.

Aroma & smag – Østen møder Norden. April – maj 2019

Hvad sker der, når eksotiske asiatiske ingredienser fusionerer med nordiske råvarer og kreationer? Der opstår der nogle helt nye og unikke smagsnuancer! I foråret 2019 kunne gæsterne opleve en menu, hvor Østen mødte Norden i en unik gastronomisk forening. Menuen bød blandt andet på en frisk, fed og enkel servering med hånddykket kammusling fra Norges kyster ledsaget af japansk druetang og den unikke japanske citrusfrugt yuzu.

Et studie i trestjernet gastronomi. Januar – Marts 2019

Denne vinter kunne gæsterne på Nordisk Spisehus opleve tre-stjernede Michelin-retter fra Hollands gastronomiske spydspids, De Librije, i udsøgt forening med vores køkkenchefers egne retter. På menuen var der blandt andet en virkelig state-of-the-art-servering med ørred, løvstikke og sherry samt De Librijes sublime signaturret med due, hasselnød og kålrabi.

De fem sanser. November – december 2018

På Nordisk Spisehus får du en enestående restaurantoplevelse, som aktiverer, provokerer og imponerer alle dine sanser. Med menuen ”De fem sanser” kunne gæsterne opleve højgastronomiske serveringer udviklet af køkkencheferne i samarbejde med den catalanske mesterkok Jordi Artal. På menuen var blandt andet en catalansk-inspireret servering med helleflynder i forening med blæksprutte-tuille og reduceret cava.

Vores livretter & jeres favoritter. Sep. – okt. 2018

I efteråret 2018 satte Nordisk Spisehus livretter på menuen – både personalets egne, personlige livretter men også gæsternes favorit-retter igennem tiden. På menukortet var blandt andet en noget utraditionel tiramisu. Den klassiske, italienske dessert havde køkkencheferne nemlig splittet ad i atomer og samlet igen på ny med elementer af kaffeis, vaniljecreme og frugtig timut-peber.

Smagen af Danmark. Juni – august 2018

Skaldyr på grillen, en skummende sauce på Limfjords-blåmuslinger og køkkenchefernes nyfortolkning af jordbær med fløde. I sommeren 2018 kunne gæsterne på Nordisk Spisehus opleve gastronomiske nyfortolkninger af klassiske, danske sommerretter. Serveringerne var lette, friske og meget smagfulde – med råvarer såsom hybenrose og hyldeblomst, som køkkencheferne selv hentede i skoven og på stranden.

New York. Marts – maj 2018

I februar rejste køkkencheferne til New York for at hente inspiration hos den berømte Michelin-kok Daniel Boulud. Efterfølgende blev gæsternes på Nordisk Spisehus præsenteret for tre af stjernekokkens udsøgte Michelin-retter – heriblandt en dessert med grapefrugtsorbet, rabarber-iscreme, sagogryn marineret i honning, confiteret fennikel og frisk grapefrugt.

Belgien. Januar – februar 2018

Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne denne vinter opleve 3-stjernede Michelin-retter fra en af Belgiens største stjernekokke. Peter Goossens fra restaurant Hof van Cleve er blevet kaldt ’The Godfather of Modern Belgian Cuisine’, og han var aktuel på menuen hos Nordisk Spisehus med blandt andet en dessert på ananas, blodappelsin og pistacie.

Wolfsburg. November – december 2017

Til forret en servering med ørredfilet, champignon og ørred-rogn. Dernæst en ny udgave af kartoffel-’pot au feu’ med trøffel og let confiteret æggeblomme. Til dessert en trio af blomme, kefir og shiso. I julemånederne kunne gæsterne på Nordisk Spisehus nyde tre-stjernede Michelin-retter, som vi præsenterede i samarbejde med stjernekokken Sven Elverfeld fra restaurant Aqua i Wolfsburg.

Washington D.C. September – november 2017

En af pionererne inden for verdens vildeste molekylærgastronomi, Joshua Hermias, besøgte Aarhus for at vise Nordisk Spisehus’ køkkenchefer nogle af de teknikker, han bruger hos Michelinrestauranten ”Minibar by José Andrés” i Washington D.C. Hans besøg gav gæsterne mulighed for at smage blomkål i en ny og formstøbt udgave, chicken shawarma og en pre-dessert med friteret doughnut-is.

Holland. Juli – august 2017

En sommerlig servering med hummer, cumbava og krydderier. Det var blot en af de udsøgte serveringer, som Nordisk Spisehus præsenterede gæsterne for i løbet af sommeren 2017. Forud for menuen rejste køkkenchef Jacob Freitag til Holland, hvor han stod i køkkenet sammen med menuens inspirationskilde – stjernekokken Jacob Jan Boerma fra den tre-stjernede Michelin-restaurant De Leest.

Milano. Maj – juni 2017

Nordisk Spisehus’ køkkenchef, Kasper Pelle Christensen, rejste til mageløse Milano for at stå i køkkenet sammen med Italiens måske bedste kvindelige kok. Viviana Varese var aktuel på menuen med to signaturretter fra Alice Ristorante – en fantastisk servering bestående af brissel, rødbede og yoghurt og en sublim dessert med chokolade, kaffe, mandler og det smagfulde timut-peber.

Hong Kong. Marts – april 2017

Hvad sker der, hvis man kombinerer Nordens rene råvarer med Hong Kongs hippe madscene? Man får et festfyrværkeri af nye, spændende smagsoplevelser. Dét kunne gæsterne på Nordisk Spisehus opleve i det tidlige forår, hvor menukortet blandt andet bød på køkkenchefernes nyfortolkede wontons efterfulgt af en enestående dessert med yuzu, yoghurt og mandarin fra den anmelderroste restaurant Arcane i Hong Kong.

Aarhus 2017. Januar – februar 2017

Lørdag d. 21. januar overtog Aarhus titlen som Europæisk Kulturhovedstad efter den spanske kystby San Sebastián. Dét fejrede vi på Nordisk Spisehus ved at forkæle gæsterne med tre udsøgte serveringer fra San Sebastiáns enestående Michelin-restaurant, Mugaritz. På menuen var blandt andet en eksklusiv servering med jomfruhummer, grisehalse og Ibérico-skinke.

World’s 50 Best Restaurants. Juli – august 2016

I foråret udkom listen “The World’s 50 Best Restaurants 2016.” Dét fejrede vi på Nordisk Spisehus ved at servere retterne fra tre af de mest bemærkelsesværdige køkkener på listen. Gæsterne kunne bl.a. smage New York-restauranten Le Bernardins berømte og beundrede anretning med helleflynder, bønner og musling.

World’s 50 Best Restaurants. September – oktober 2016

I efteråret kunne gæsterne på Nordisk Spisehus nyde gourmetretter fra tre restauranter, der alle ligger inden for top 10 på listen ”World’s 50 Best Restaurants”. Vores køkkenchef og restaurantchef rejste til Wien, hvor de stod i køkkenet sammen med mesterkokken Heinz Reitbauer hos verdens 9.- bedste restaurant, Steirereck. Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne efterfølgende opleve Steirerecks vidunderlige signaturret med fjervildt, løg og kartoffel.

Franske Michelin-klassikere. November – december 2016

Med menuen “Franske Michelin-klassikere” fejrede vi gastronomiens fædre- land, Frankrig, og præsenterede gæsterne på Nordisk Spisehus for vores egne, nordiske kreationer i unik kombination med gastronomiske genistreger fra Michelin-restauranterne L’Assiette Champanoise og Le Grand Véfour. Der var ud- søgte delikatesser på menuen – blandt andet hummer, oksehale og vintertrøffel.

København. Maj – juni 2016

Friske og lysegrønne granskud, årets første asparges og smagfulde Rømørejer. Menuen ”København” var inspireret af den danske natur og udviklet i samarbejde med de dygtige folk fra Michelin-restauranten Kokkeriet i København. Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne bl.a. opleve Kokkeriets smukke og forførende dessert ”Kongen af Danmark.”

Stockholm. Marts – april 2016

Med menuen ”Stockholm” tog vi gæsterne med tilbage til det oprindelige, nordiske køkken og forkælede deres smagssanser med udsøgte gourmetretter fra tre kreative og kompromisløse Michelin-restauranter i Stockholm: Esperanto, Ekstedt og Restaurang Volt. Gæsterne kunne blandt andet opleve en fantastisk servering bestående af sprød boghvede, rå kammusling og smagfuld løvstikke-creme.

Sydamerika. Januar – februar 2016

I årets koldeste og mørkeste måneder kunne Nordisk Spisehus’ gæster tage med på en eksotisk Michelin-rejse og opleve en af tidens største gastronomiske trends – det sydamerikanske køkken. Køkkenchef, Kasper Pelle Christensen, hentede eksotiske opskrifter hjem fra to af Brasiliens mest kreative Michelin-restauranter, Maní og Tuju, og derudover kunne gæsterne smage en ret fra Claus Meyers restaurant Gustu i Bolivia. På menuen var blandt andet sukkersyltede græskar og brasiliens nationalret ’feijoada’. De vilde og eksotiske smagsnuancer stod i spændende modspil til Nordisk Spisehus’ egne, nordiske kreationer.

Nice & Paris. Juli – August 2015

Denne sommer kunne gæsterne på Nordisk Spisehus opleve nordiske kreationer i forrygende kombination med retter fra tre af Frankrigs mest prestigefyldte Michelin-restauranter. Restaurant La Chèvre d’Or, der ligger ved den solbeskinnede franske Riviera, var inspirationskilde til en helt sublim ret med rejer, østers og basilikum. I gastronomiens hovedstad Paris samarbejdede Nordisk Spisehus med den trestjernede Michelin-restaurant Pavillon Ledoyen om en fantastisk vildret, og på en forårsdag i maj mødtes vores køkkenchef, Kasper Pelle Christensen, med chefkokken fra den historiske Michelin-restaurant Le Grand Véfour for at udvikle en eneste stående sommerdessert med tre slags jordbær.

Greatest Michelin. Maj – Juni 2015

Igennem tiden er det blevet til mere end 40 Michelin-samarbejder her på Nordisk Spisehus. Tre samarbejder har betydet noget helt særligt for os – det er nemlig de tre trestjernede Michelin-restauranter, som I gæster igennem tidens løb har syntes allerbedst om: Eleven Madison Park, Michel Bras og El Celler de Can Roca, hvor sidstnævnte nu også er hædret som Verden Bedste Restaurant 2015. I menuen ’Greatest Michelin’ satte vi fokus på de bedste retter fra netop disse tre Michelin-restauranter, og således kunne gæsterne blandt andet nyde rødtunge i selskab med fennikel og bergamot, ragout af frølår og en helt fantastisk dessert baseret på forårets grøntsager.

San Francisco. November – December 2015

Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne opleve udsøgt gastronomi med inspiration fra det multikulturelle San Francisco. Forud for menuen besøgte køkkenchef, Jacob Freitag, byens to-stjernede Michelin-restaurant Acquerello og deres stjernekok Suzette Gresham. Resultatet af mødet blev en helt enestående menu bestående af gourmetretter, der var baseret på Acquerellos italienske og amerikanske fusionskøkken og sammensat med Nordisk Spisehus’ egne traditioner og råvarer. Gæsterne kunne for eksempel smage en udsøgt servering med tagliatelle af blæksprutte og glaskål, krydret med hvidløg, chili og persille.

Tour de Michelin Europa. August – September 2015

Gæsterne på Nordisk Spisehus skulle denne sensensommer ikke længere væk end M.P. Bruuns Gade for at mærke stemningen af afslappet ferie og luksuriøs sommer i Sydeuropa. Sammen med den tre-stjernede Michelin-restaurant Akelarre i Spanien og den to-stjernede Michelin-restaurant Belcanto i Portugal, udviklede Nordisk Spisehus’ team af kokke og tjenere en sublim menu med det bedste fra gastronomiens verden i Nord og Syd. På menuen var blandt andet Akelarres anmelderroste fiskeret med torsk og Belcantos ret med den eventyrlige titel “Hønen der lagde guldæg”.

Nice & Paris. Juli – August 2015

Denne sommer kunne gæsterne på Nordisk Spisehus opleve nordiske kreationer i forrygende kombination med retter fra tre af Frankrigs mest prestigefyldte Michelin-restauranter. Restaurant La Chèvre d’Or, der ligger ved den solbeskinnede franske Riviera, var inspirationskilde til en helt sublim ret med rejer, østers og basilikum. I gastronomiens hovedstad Paris samarbejdede Nordisk Spisehus med den trestjernede Michelin-restaurant Pavillon Ledoyen om en fantastisk vildret, og på en forårsdag i maj mødtes vores køkkenchef, Kasper Pelle Christensen, med chefkokken fra den historiske Michelin-restaurant Le Grand Véfour for at udvikle en eneste stående sommerdessert med tre slags jordbær.

Greatest Michelin. Maj – Juni 2015

Igennem tiden er det blevet til mere end 40 Michelin-samarbejder her på Nordisk Spisehus. Tre samarbejder har betydet noget helt særligt for os – det er nemlig de tre trestjernede Michelin-restauranter, som I gæster igennem tidens løb har syntes allerbedst om: Eleven Madison Park, Michel Bras og El Celler de Can Roca, hvor sidstnævnte nu også er hædret som Verden Bedste Restaurant 2015. I menuen ’Greatest Michelin’ satte vi fokus på de bedste retter fra netop disse tre Michelin-restauranter, og således kunne gæsterne blandt andet nyde rødtunge i selskab med fennikel og bergamot, ragout af frølår og en helt fantastisk dessert baseret på forårets grøntsager.

London & San Francisco. Marts – April 2015

Den gastronomiske rejse gik til de to multikulturelle storbyer, London og San Francisco, hvor den kulinariske scene emmer af etnicitet og autenticitet. Nordisk Spisehus’ gæster kunne opleve sublime gourmet-retter inspireret af den autodidakte kok fra London, Heston Blumenthal, der står bag den 3-stjernede Michelin-restaurant The Fat Duck og er ophavsmand til den 2-stjernede Michelin-restaurant Dinner by Heston Blumenthal. Retterne fra London fik smukt modspil af San Franciscos mest hæderkronede, kulinariske oplevelser. Nordisk Spisehus’ kokke-team samarbejdede tæt med den italiensk-inspirerede 2-stjernede Michelin-restaurant Acquerello, den japansk-inspirerede 1-stjernede Michelin-restaurant, Ame samt den fransk-inspirerede Atelier Crenn, og resultatet talte for sig selv.

København. Januar – Februar 2015

Til København-temaet samlede Nordisk Spisehus noget af det bedste indenfor dansk gastronomi. 5 af landets bedste Michelin-restauranter blev stolt præsenteret på restaurantens menukort, og fortolkninger af retter fra Clou, Studio, Kadeau, Kokkeriet og Søllerød Kro blev flot modtaget af Nordisk Spisehus’ gæster. Gæsterne nød en menu, der emmede af autencitet og naturlighed, og hvor udtrykket blev yderligere forstærket af den enkle og rå nordiske stemning med patineret guld i elegant samspil med billeder af vejrbidte træplanker.

Oslo & Stockholm. Oktober – december 2014

Med Michelin-temaet Oslo & Stockholm satte Nordisk Spisehus for en stund kursen hjemad. Gæsterne blev taget med på en rejse tilbage til gourmetrestaurantens nordiske rødder i en 360 graders autentisk helhedsoplevelse. Retterne var enkle og råvarerne ærlige med sanseindtryk inspireret af nordens uberørte natur og duften af vilde urter og planter. Udsmykningen i restauranten, i sammenspil med retterne, skabte en enestående stemning af nordisk harmoni, ro og renhed. Gæsterne oplevede det moderne nordiske køkken fra sin allerbedste side med retter fra Michelin-restauranterne Bagatelle, Ylajali, Ekstedt, Gastrologik og Oaxen Krog. I tråd med temaet blev der også vist en flot video, som præsenterede alle 5 Michelin-restauranter og deres chefkokke.

Tokyo & Barcelona. Juli – oktober 2014

Nordisk Spisehus gæster fik en oplevelse udover det sædvanlige med Tokyo & Barcelona-temaet. Med en unik menu i gastronomisk topklasse, der appellerede til alle sanser, skulle gæsterne både spise med fingre, pinde og bestik. Mødet mellem to af verdens førende gastronomiske byer, Tokyo & Barcelona, som hver især har højtprofilerede Michelin-restauranter og kokke, dannede rammerne for dette spektakulære Michelin-tema på Nordisk Spisehus. Gæsterne kunne opleve traditionelle Michelin-restauranter fra Barcelona som ABaC og Enoteca, men også den mere finurlige og vovede tapasrestaurant Tickets. Fra Tokyo smagte gæsterne på Nordisk Spisehus fortolkninger af retter fra velkonsoliderede Michelin-restauranter som Nihonryori Ryugin og den hastigt opblomstrende Amour.

Paris møder New York. April – juni 2014

Kontrasterne mellem de to gastronomiske hovedstæder blev fremhævet, da fem af verdens mest anerkendte Michelin-restauranter blev fortolket under temaet Paris møder New York. Retter fra Le Pergolèse og Pierre Gagnaire i Paris samt Eleven Madison Park, Jean Georges og Per Se i New York blev hyldet i form af en menu, som på fornemste vis koblede det klassiske franske køkken sammen med de nyeste gastronomiske teknikker fra New York. Restauranten fik et flot forårsagtigt løft, da den blev prydet med silhuetter fra de to byers mest berømte bygningsværker i smukke lyse og orange toner. I tråd med temaet blev der også vist en flot video, som præsenterede alle 5 Michelin-restauranter.

En hyldest til Michelin. Februar – april 2014

En sand perlerække af Michelin-restauranter blev hyldet, da Nordisk Spisehus præsenterede retter fra 5 af verdens mest anerkendte Michelin-restauranter, elBulli, El Celler de Can Roca, The Fat Duck, Geranium og Michel Bras. Alle retterne blev fortolket af Nordisk Spisehus med respekt og affektion for deres forbilleder indenfor avantgarde cuisine. Gæsterne kunne nyde en uimodståelig tatar af torsk og østers med sprøde salatstokke og letrøget kalvemarv udarbejdet af elBulli, som i en lang årrække blev kåret som verdens bedste restaurant. Alle retterne blev smukt akkompagneret af nøje udvalgte vine, som fremhævede de raffinerede smage.

Stjernedrys fra Matadors tid. November 2013 – januar 2014

En gastronomisk rejse tilbage til tiden omkring Matador med nyfortolkninger af både herskabet og tjenestefolkets livretter. En kontrastfyldt menu, som emmede af tradition og nyfortolkning i skøn forening. Retterne kaldte minderne og nostalgien frem – eksempelvis ”Bankdirektørens stegte andebryst” med rødkål og kartofler og ”Herskabets stegte hummer” med friskost og østerssauce. Restaurantens indretning var inspireret af skønne, gamle brokade-tapeter og Madam Blå – kontrasterne skabte en hyggelig stemning i temaets ånd.

Rom. September – november 2013

Smagen af eksotiske råvarer fra det traditionelle, italienske køkken og stemningsfuld indretning inspireret af livet i Roms maleriske gader. Menuen bestod af klassiske, italienske retter, med et nordisk twist, som kalvebryst med tun-emulsion, cremet polenta med parmesan og panna cotta med cremet sorbet og sprødt. Vinmenuen bød på de bedste italienske klassikere og et par spændende, nye overraskelser. Nordisk Spisehus afholdt en temaaften med fornemt besøg af Michelin-kokken Giulio Terrinoni, som i samarbejde med Nordisk Spisehus’ køkken, skabte 6 Michelin-værdige retter for aftenens gæster.

Paris. April – september 2013

Romantisk forår i Paris – Michelin-guidens hjemland! Et tema inspireret af de parisiske Michelin-mastodonter: Senderens, Pierre Gagnaire, Epicure, Pavillon Pergolèse og Ledoyen. En alsidig menu – blandt andet en vidunderlig klassisk fransk ”Tournedos Rossini” med masser af tyngde – til Restaurant Senderens´ michlin-berømmede ret ”Laks, wasabi, crème og miso”, der er skabt ud fra en tydelig fascination af det asiatiske køkken. Vinmenuen gav en levende tur rundt i spændende afkroge af Frankrig. Restaurantens gulv var dækket af brosten og græs, og fra højtalerne flød parisisk cabaret-musik – foråret fandt i hvert fald vej til Nordisk Spisehus.

New York. Januar – marts 2013

Gæsterne kunne opleve lækre retter fra supertrendy og anerkendte restauranter i New York, som alle er blevet hædret med stjerner i den eftertragtede Michelin-guide: ACME, Gordon Ramsey, Ai Fiori, La Bernardine og Jean Georges. En New Yorker-menu præget af rene smagsnuancer – eksempelvis en blændende ret, inspireret af La Bernardines famøse seafood, bestående af mager tun, laks, ingefær og lime med delikat modspil af cremet foie gras. Komplimenteret af en knivskarp vinmenu udelukkende sammensat af vine fra ’The Big Apple’ og USA, som tilsammen gav gæsterne en oplevelse af at være på en restaurant midt i den pulserende storby New York.

Dansk Michelin-tema. November 2012 – januar 2013

Et stjernespækket tema med vidunderlige retter kreeret af kokkene Paul Cunningham, Thomas Rode, Christian Ebbe, Thomas Hermann og Heston Blumenthal. Paul Cunningham, som slår sine folder på Henne Kirkeby Kro, havde kreeret en fabelagtig pighvar med røget oksemarv. Thomas Hermann, tidligere køkkenchef på Restaurant Nimb, duperede med ryg af vildsvin og Thomas Rode, fra Kong Hans’ kælder skabte en himmelsk ret af østers, rugbrøds-crumble og creme double. Restaurantens vægge var prydet med fotos af de smukke herrer og små citater til gæsterne som fuldendte Michelin-oplevelsen.

Nordisk skov-tema. September 2012 – oktober 2012

Det nordiske efterår inspirerede til et skov-tema og en spændende menu med elge tartar, røget marv, vildsvin og due i selskab med sensommerens allerbedste råvarer. Væggene i restauranten var prydet med stemningsfyldte billeder fra den nordiske skov, og lydspor fra nordiske, vilde dyr blandede sig med baggrundsmusikken – en vaskeægte naturoplevelse for alle sanser!